Presă de tăiere manuală pentru podiatrie

În pedichiură, ca în toate domeniile medicale, precizia este esențială.

Aceasta asigură confortul de utilizare și, mai ales, adaptarea perfectă a tălpii la nevoile fiecărui pacient.

Munca pedichiuristului este mult facilitată de utilizarea unei prese de tăiere portabile echipate cu matrițe special adaptate.

Gama EMG de prese manuale cu cremalieră și pinion oferă o gamă foarte largă de aplicații, inclusiv tăierea componentelor pentru fabricarea de tălpi ortopedice.

 

Datorită acestui tip de mașină, dotată cu matrițe special adaptate, o simplă acțiune asupra pârghiei permite tăierea perfectă a pastiluțelor, a penei și a diverselor piese utilizate pentru modelarea tălpilor interioare din materiale moi sau dure, cum ar fi rășina.

 

 

O presă echipată în acest mod face inutile matrițele de perforare folosite anterior pentru a crea și tăia pastiluțele, precum și foarfecele folosite de obicei pentru a realiza adânciturile.


Presele manuale cu cremalieră și pinion EMG sunt perfect adaptate la această aplicație.

 

Forța lor progresivă taie cu ușurință și precizie diferitele materiale utilizate în mod obișnuit în podiatrie, cum ar fi :

 

  • EVA și PE pentru baza tălpii,
  • rășină pentru rezistență,
  • material viscotene pentru revenire
  • molisorul, un material de amortizare
  • ...

 

În acest fel, fiecare piesă este perfect ajustată în poziția sa finală, permițând cea mai potrivită asamblare. Tăierea diferitelor părți ale tălpilor ortopedice, cu grosimi cuprinse între un milimetru și doi milimetri pentru rășină și patru milimetri pentru celelalte materiale mai moi, este extrem de simplă!

 

podologie exemple de semelles

Fotografii : Tanguy MORVAN - Reproducere interzisă

 

semelles découpées

 

Teste de tăiere efectuate de biroul de proiectare LONG -PRESSES EMG

 

Pentru tăierea formelor rotunde, LONG recomandă utilizarea suporturilor pentru piese de lucru BOEHM.

LONG – PRESSES EMG would like to offer this sincere thanks to Mr. Tanguy MORVAN Pedicure-Podiatrist in Flamanville, 33, rue du château, F 50340 for his testimony and the technical explanations that made it possible to prepare thisprésentation.